Közlemény!

Tisztelt Hozzátartozók!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a XVIII. kerület Nagykőrösi út 118. szám alatti, BTI Zrt. tulajdonában álló épület (Pestlőrinci temető) bontása és az érintett területnek az illegálisan elhelyezett hulladékoktól való mentesítése március hónapban történik. A területen hulladék lerakása továbbra is Tilos!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Pestlőrinci temető gazdasági udvarában március második felétől várhatóan 40 napos időintervallumban műkövek gépi zúzása történik. A zajjal és porhatással járó tevékenységet munkanapokon 8-17 óra között végezzük majd. Temetési napokon (általában hétfőn, szerdán és pénteken) a temetési szertartás zavarása nélkül végezzük a tevékenységet.

 

Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

 

Tájékoztatás – térítésmentes gépjárművel történő behajtásról

Tisztelt Hozzátartozók,

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Újköztemetőbe 2016. november 3., 14:30-tól november 4-e zárásig térítésmentes a gépjárművel történő behajtás.

Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

Halottak napja 2016

A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. idén is gondoskodik arról, hogy a hozzátartozók méltó módon emlékezhessenek meg szeretteikről, ezért tartja meg ismét a két leglátogatottabb temetőben a világi és ökumenikus megemlékezéseit.

2016-ban az eseményen Várkonyi András szaval verseket, Feke Pál énekel. A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti.
Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.
Idén a két említett temető bejáratát belülről az alkalomhoz illő, kegyelet teljes motívumokkal, fényfestéssel világítja meg a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt..

A megemlékezések helyszínei és időpontjai:
Újköztemető 53-as „szóró” parcellájában október 31-én 17:00 órakor.
Farkasréti temető november 1-jén 17:00 órakor.

2016-ban a halottak napi ünnepkör több napra oszlik, így várhatóan a legforgalmasabb napok a következők lesznek:
Október 29. (szombat), október 30 (vasárnap), október 31. (hétfő), november 1. (kedd).

Temetési rend és ügyelet
Az ünnepekre való tekintettel a temetések október 29-től november 2-ig szünetelnek. A budapesti temetőkben október 29. és november 1. között ügyeletet tartunk, az ügyfélszolgálati irodák ezen a napokon 8.00 és 18.00 óra között tartanak nyitva.

Temetők nyitva tartása
A temetők október 29-től november 2-ig 7.00 órától 20.00 óráig tartanak nyitva. Az Újköztemető október 23-án, és november 4.-én is 7.00 órától 20.00 óráig tart nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

Kisbuszok
A kiemelt temetők belső forgalmának segítése érdekében az Újköztemetőben október 23-án 16.00 óráig egy, október 29-től november 2-ig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést.
A mikrobuszok 8.00 és 17.00 óra között közlekednek.

Gépjárműforgalom
Október 29-től november 1-ig a temetőkbe TILOS a gépjármű behajtás az Újköztemető kivételével.
Az EU országokban érvényes mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező temetőlátogatót szállító gépjárművet időkorlátozás nélkül beengedjük a temetőkbe, abban az esetben, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi.
A mozgáskorlátozott és az esetlegesen nehezen mozgó látogatóinkat arra kérjük, hogy ezeken a napokon lehetőség szerint 07.00 és 12.00 óra között keressék fel a temetőket!
Fentiek alól kivételt képez az Angeli úti és a Tamás utcai temető, ahol nincs lehetőség a gépjárműforgalomra.
Az Újköztemetőben október 23-án, valamint október 29-én nyitástól november 2-án temetőzárásig díjmentes a gépkocsi behajtás.
Biztonság
A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőkben megerősített rendészeti szolgáltatást biztosítunk, illetve a kerületi rendőrségi egységek, közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai is járőröznek a forgalmas napokon.
A várhatóan leglátogatottabb napokon, tehát október 29-től november 1-ig, mentőautó is vigyázza a látogatók biztonságát az Újköztemetőben.

Halottak napi megemlékezések további helyszínei:
Rákospalotai temetőoktóber 30-án 13.00 órakor
Angeli úti temető:november 1-én 15.00 órakor
Cinkotai temetőnovember 1-én 14.00 órakor
15.00 órakor
Tamás utcai temetőnovember 1-én 15.00 órakor
Csepeli temetőnovember 1-én 16.00 órakor
november 2-án 16.00 órakor
Óbudai temetőnovember 1-én 10.00 órakor
November 2-án 10.00 órakor
Megyeri temetőnovember 1-én 17.00 órakor

Kisvonatos séták a Farkasréti temetőben

A Farkasréti temetőben – területéhez képest – egész Magyarországon a legtöbb nevezetes személy nyughelye található. A Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. most mindenki számára elérhető lehetőséget kíván biztosítani e sírok, és a bennük nyugvók, ismert emberek, közéleti személyiségek megismerésére.

Az Intézet kisvonatos temetősétákat indít Farkasréten, amelyek során szakszerű idegenvezetéssel mutatja be a főutak mentén elhelyezkedő, legkiemelkedőbb sírokat, művészi síremlékeket. A Művészparcellánál lehetőség lesz a kiszállásra, és a híres színészek, művészek, írók sírjainak alaposabb megtekintésére, a megemlékezésre.

Időpontok:

2016. október 16., 21., és 22.-én, 10.00, 12.00 és 14.00 órakor.

Bár a sétákra nem szükséges az előzetes bejelentkezés, de felhívjuk a tisztelt érdeklődők figyelmét, hogy nagyobb létszám esetén előfordulhat várakozás az indulások során.

Elköltözik a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. központi felvételi irodája

2016. május 18.­ától a Bp., XIII. kerület, Váci út 23­-27. szám alatt érhető el a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI Zrt.) központi felvételi irodája (bejárat a Dózsa György út felől, az OTP fiókja mellett). A költözés átmeneti időszakában 2016. május 12-­18. között a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. központi felvételi irodája zárva tart.

Fiumei úti sírkerttel kapcsolatos ügyekben a Nemzeti Örökség Intézete az illetékes, a temetőben történő temetkezési szolgáltatások megrendelésével kapcsolatban kérjük, érdeklődjenek a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt irodáiban, vagy a 06 80 200 611 telefonszámon, illetve az info@btirt.hu e­mail címen.

A költözés okozta esetleges kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és elnézésüket kérjük!

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Ügyfeleink!

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. 2016. július 1.-től mindennemű sírköves és kőfaragó munka elvégzésével kapcsolatos rendeléseik felvételét a jelenleg fennálló szerződésének megszűnése miatt átmenetileg nem tudja vállalni. Az új szerződés megkötését követően természetesen ismét állunk majd szíves rendelkezésükre.

 Fent közöltek kapcsán az esetleges kellemetlenségért szíves türelmüket és megértésüket kérjük.

2016. június 30.

 Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

Tájékoztató

Tisztelt Ügyfeleink!

A Fiumei úti temetőbe történő temetések megrendelése esetén, a Nemzeti Örökség Intézetével folytatott elsődleges személyes egyeztetések után, és a szükséges díjak befizetését követően várjuk tisztelt ügyfeleinket Társaságunk új Központi Ügyfélszolgálatán, a Bp., XIII. kerület, Váci út 23-27. szám alatt (bejárat a Dózsa György út felől, az OTP fiókja mellett).

Elköltözik a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. központi felvételi irodája

2016. május 18.-ától a Bp., XIII. kerület, Váci út 23-27. szám alatt érhető el a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. (BTI Zrt.) központi felvételi irodája (bejárat a Dózsa György út felől, az OTP fiókja mellett). A költözés átmeneti időszakában 2016. május 12-18. között a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. központi felvételi irodája zárva tart.

Fiumei úti sírkerttel kapcsolatos ügyekben a Nemzeti Örökség Intézete az illetékes, a temetőben történő temetkezési szolgáltatások megrendelésével kapcsolatban kérjük, érdeklődjenek a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt irodáiban, vagy a 06 80 200 611 telefonszámon, illetve az info@btirt.hu e-mail címen.

A költözés okozta esetleges kellemetlenségek miatt szíves türelmüket és elnézésüket kérjük!

Nyílt nap a hamvasztó üzemben

A Budapesti Temetkezési Intézet ismét megnyitja kapuit az érdeklődők előtt. A május 21.-i nyílt nap keretében reggel kilenc órától kora délutánig a krematórium vezetője mutatja meg a Csömöri hamvasztó üzem működését.

Most betekintést nyerhet a kulisszák mögé és szabadon besétálhat a hamvasztó üzembe, mely egyébként nem látogatható. Megnézheti a szolgáltatás mögött rejlő igen bonyolult és biztonságos infrastruktúrát. Az ingyenes program keretében szakemberektől kaphat választ kérdéseire.
Az Intézet nem titkolt célja: eloszlatni a hamvasztást övező városi legendákat, álhíreket, esetleges félelmeket és bemutatni a modern, európai színvonalú hamvasztó-üzemet. A látogatók megtekinthetik a Csömöri Sírkertben található hamvasztó részleget, pontos felvilágosítást kapnak arról, hogy mi történik a hamvasztás percei alatt, hogyan azonosítják összetéveszthetetlenül a hamvakat és milyen körülmények között vehetnek végső búcsút a hozzátartozók, vagy milyen körülmények között várakozhatnak az urna lezárásáig.

Csömöri Hamvasztózem
2141 Csömör Főnix u. 1.
GPS koordináták: 47.540113,19.235062

A helyszínen vezetéssel lehet körbejárni a hamvasztóüzemet és a sírkertet. Az indulások időpontjai:
09.00, 11.00, illetve 13.00 óra.

A helyszín megközelítését megkönnyíti a Kistarcsa Flór Ferenc kórház HÉV megállójától, illetve a 92-es busz Auchan Liget végállomásról induló mikrobusz-járat.

További információ:
Tel.: 06 28 543 665

Az eseményen való részvételhez regisztráció nem szükséges!