A megrendelő kívánsága szerint az elhunyt temetésének szertartása lehet:

– polgári,
– egyházi

Polgári búcsúztatáson azt a szolgáltatást értjük, amikor hivatásos búcsúztató – a családdal történő egyeztetést követően – a temetésen elbúcsúztatja az elhunytat. Valamennyi búcsúztatónk nagy tapasztalattal, hozzáértéssel rendelkező szakember, akik munkájukkal a búcsúzás perceiben nyújtanak segítséget a gyászoló családnak. A polgári szertartás megrendelhető bármelyik temetés-felvételi irodánkban.

A szertartásformák színvonalának emeléséhez, az utolsó búcsú méltóságteljesebbé tételéhez, igény szerint biztosítunk:
– ének előadóművészt,
– énekkart, vagy
– harsonás, hárfás, orgonás előadóművészeket

A katolikus egyházi búcsúztatás a temetési szertartással együtt megrendelhető.
Temetőinkben, az egyházi személyek szertartáshoz történő felkészülésének valamennyi feltétele biztosított.

 

Polgári Búcsúztatók

Takács-Vincze Kinga

A polgári búcsúztató, vagy más néven hivatásos vigasztaló megtisztelő feladatot alázattal, tisztességgel és a család megelégedésére végzem már több mint 15 éve. A családok visszajelzése alapján elmondhatom, hogy búcsúztatásaim mentesek a pátosztól, emberközeli, szeretet teljes, meleg hangúak, megnyugvással töltik el a gyászolókat. Korábban illetve ezzel a tevékenységemmel párhuzamosan a médiában, annak különböző területein dolgoztam, jelenleg az oktatás területén is dolgozom.

Együttérzéssel és szeretettel segítem a családokat életük nehéz időszakában, a temetésig tartó időszakban és búcsúzás napján egyaránt.

Szilárd József

Főiskolai Adjunktus

Több diplomával rendelkezem, tanított tantárgyaim:

Pedagógia, Pszichológia, Pedagógia történet, Szociálpedagógia, Konfliktuskezelés pedagógiája, Kommunikációs ismeretek, Retorika, Pozitív gondolkodás, Kegyeleti szertartások 1999-től foglakozom polgári búcsúztatással. Évi 300-350 temetésen mondok beszédet. Nagyon fontosnak tartom, hogy a végtisztesség mindenkinek emberhez méltó módon jár.

Alapvető célom: a gyász feldolgozásához oly módon járuljak hozzá, hogy az minél kisebb sérüléssel járjon, illetve, hogy a gyászolók lelki békéje mi hamarabb helyreálljon.

Nagy Klára

Nagy Klára vagyok. 1992. óta foglalkozom polgári búcsúztatással, ezzel a nehéz, ám fontos és szép feladattal.
Arra törekszem, hogy a mai kor igényeihez alakítva – versekkel, idézetekkel, szép, emberi gondolatokkal – pátosz nélkül – segítsem a gyászolókat fájdalmuk kifejezésében; egyúttal kapaszkodót is nyújtva a gyász feldolgozásához.
Az eltelt évek alatt számos család búcsúzott hozzátartozójától az én közreműködésemmel.
„Az utolsó szavak melege a semmibe is elkísér…”

Kotolák Beáta

Kotolák Beáta vagyok. 2000. óta foglalkozom polgári búcsúztatással.
Pályafutásom, valamint a saját tapasztalataim alapján a halál a szeretett személy elvesztése a gyász váltja ki a legmélyebb emberi érzéseket.
A legfőbb célom a segítségnyújtás a gyászoló családoknak ahhoz, hogy a végtisztesség méltóságát megőrizve, elbúcsúzhassanak hozzátartozójuktól. Nem könnyű, de ugyan akkor nagyon szép és lélekemelő feladat, amit naponta végzek. Az általam megírt búcsúztaó beszéd, – előzetes egyeztetés alapján, mindig személyes hangvitelű.
Hiteles, tiszta emberi szavakkal megszólaltatva a család érzéseit, emlékeit a „lélek hangjait”; a megfelelően kiválasztott versekkel és idézetekkel emelve a beszéd meghittségét, színvonalát.
Köszönöm a bizalmát!

Korsós László

Korsós László vagyok, 1979-ben születtem Budapesten. Újságíróként végeztem, 2008 óta foglalkozom polgári búcsúztatással.
Munkám során, célom mindig az volt, hogy a hozzám forduló családok, méltóképpen tudjanak búcsút venni hozzátartozójuktól.
Az elmúlás hiába életünk része, hiába tudjuk, hogy elkerülhetetlen, hiába készülünk rá tudásunk és hitünk szerint a legjobban, a szeretett személy elvesztését követő mély fájdalomra nem tudunk felkészülni. Ilyenkor úgy érezzük, hogy a világnak is meg kellene állnia, hiszen Ő már nincsen közöttünk.
A szertartás, a család és a barátok végső búcsúja. Fontos, hogy egyetlen oda nem illő szó se hangozzék el, minden mondatnak és gondolatnak hitelesnek kell lennie, és annak is kell maradnia. A búcsúnak nem nyomasztónak, hanem lelki békét, megnyugvást nyújtó emlékké kell válnia, ezzel is segítve a gyász feldolgozását. A búcsúztatónak meg kell teremtenie azt a pillanatot, mikor a világ elcsendesül és minden Róla, a távozóról szól.
Én mindig erre törekszem…!

Csáky László

17 éve vagyok a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. polgári búcsúztatója. Több ezer, a családok legteljesebb megelégedésére teljesített búcsúztatás van a hátam mögött. Az előzetes egyeztetéseken a családok igényei szerint járok el. Az alkalomhoz illő verseket ajánlom és kérésére el is mondom a felkészülés során. Bármilyen egyéni, különleges igényeknek is kész vagyok eleget tenni.

Polgári-Énekes Búcsúztatók

Szabó Kinga

Szabó Kinga Kiara polgári búcsúztató és énekes előadó vagyok.
15 éve hivatásomnak tekintem a családok segítését ebben a fájdalmas, szeretett családtagját elengedő időszakban.
Tanítónőként, ének-zene szakon diplomáztam, majd pedagógusi életem után kerültem erre a területre.
Az évek folyamán összegyűjtöttem költőink gyönyörű gondolatait, verseit és klasszikus zeneszerzők ide illő műveit.
Ezzel is segítve a tiszteletteljes búcsúzást, a méltó emlékezést.

Mackó Mónika

Mackó Mónika (1971) előadóművész, okleveles polgári búcsúztató, temetkezési asszisztens
Közel 10 esztendeje polgári búcsúztatóként segítem a családokat. Mégis, talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy az elmúlt évek során több száz család fogadott bizalmába és osztotta meg velem gyászát, valamint elhunyt szeretteik élettörténetét. Hiszem azt, hogy mindenkit megillet a személyre szabott végső búcsú, hiszen minden emberi halandó; egyszeri és megismételhetetlen. Fontos számomra, hogy a családdal előzetesen egyeztetett szempontok szerint összeállított, temetésen elhangzó búcsú beszéd illeszkedjen az elhunyt személyiségéhez és a család számára megkönnyítse az elválást.