DolgozóinkNémeth Nóra

Öt éve dolgozom ügyintézőként az Intézetnél az Óbudai temetőben.

Munkám során elkerülhetetlen, hogy a családdal teljes megértésben, empátiában, együttérzésben legyek egy-egy temetésfelvételi folyamat során.

Kollégáimmal úgy gondoljuk, ez csakis úgy jöhet létre, hogy munkánkra hivatásként tekintünk és nem kihívásként.

Pap István

2 éve igyekszem segíteni, támogatni a hozzátartozókat, családokat. Fiatalként leginkább az a célom, hogy ezen a területen is folyamatosan megújuljunk és próbáljunk lépést tartani a világgal, a változó igényekkel. Elmondhatom, hogy szinte nincs is olyan kérés, melynek ne próbálnánk eleget tenni.

Pap Levente

Bár csak rövid ideje dolgozom nemzetközi ügyintézőként, de már most látom, hogy a szakmának milyen szépségei vannak és az is egyértelmű a számomra, hogy az itt dolgozó több száz kolléga együttes erővel arra törekszik, hogy a végső búcsú mindenki számára megismételhetetlen gyászélmény legyen.

Szandai István

Családias környezetben a Cinkotai temető sírásó csapatát vezetem és már 25 éve dolgozom a szakmában. Sok megrázó pillanattal szembesültem a munkám folyamán. Mindezeket feledteti az a rengeteg család, akik visszajönnek a temetést követően, hogy megköszönjék a kegyelet teljes szertartást és az empatikus hozzáállásunkat. Ez mindennél többet jelent a számunkra és naponta újabb erőt ad feladataink ellátásához. Bízom benne, hogy még hosszú éveken át a „fájdalom” enyhítésének szolgálatában állhatok és tudásom legjavából merítve, majd pedig ezt a tudást átadva a jövő nemzedékének felnevelésében is részt vállalhatok.

Husztiné Straub Eszter

Az élet a dolgok harmonikus működése. A halál az, amikor összetörik ez a harmónia.

Munkám során igyekszem a legmagasabb szakmai színvonalon, az igényeket pontosan felmérve kiszolgálni a hozzátartozókat. Ez pedig nem mehet másképp, csak úgy, ha részese vagyok a fájdalmuknak és ebben az útvesztőben elvezetem őket.

Biczóné Varga Violetta

A temetés nemcsak egy esemény, hanem egy szertartás, mely segít a gyász folyamatában és elviselni az elviselhetetlent.

A fenti elvet vallom abban a temetőben, mely méretét tekintve nem túl nagy, inkább egy ékszerdobozhoz hasonlíthatnám, melynek ismerem minden szegletét és zugát.

Strobel Márta

Már 13 éve dolgozom a cégnél és a Megyeri temetőben egy igazán összeszokott csapatnak az irodavezetője lehetek. Sokan kérdezik, hogy hogyan tudok megbirkózni a naponta tapasztalt gyásszal. Csakis úgy, hogy teljes odaadással és hivatásként tekintek a munkámra. Egy igaz szívből jövő köszönet teljes lényemet feltölti.

Márai Sándor szavaival lehetne leginkább kifejezni az elmúlás fogalmát:

„A halál a föltétlen bizonyosság. Addig a félelmes, göröngyös buktatóút, az élet. És közben néha a megnyugvás, hogy mindebben rend van.”