Temetőink mindegyike rendelkezik az elhunytak temetési szertartásának megfelelő – egyházi igényeket is kielégítő – a kegyeleti igényeknek mindenben megfelelő ravatalozó teremmel. A temető nagyságától függően, temetőn belül a ravatalozótermek száma és mérete változó.

A ravatalozók alapfelszereltsége, szolgáltatásai
– formaruhába öltöztetett személyzet biztosítása,
– várakozó és kikísérő zene,
– zöld növénydísz (pálma, thuja, egyéb örökzöldek),
– élővirág állványos ravataldísz (az évszaknak megfelelő szezonjellegű vágott virággal),
– elektromos áldozati láng (terem nagyságától függő darabszámmal),
– ülőhelyek (székek, padok, a terem jellegének megfelelő stílusban és kivitelben),
– világítás, hangosítás.

Megrendelhető továbbá
– élővirág ravataldísz,
– hangosítás a ravatalozón kívül, illetve a sírnál,
– zenei szolgáltatás,
– a gyászolók nagyobb létszámú részvétele esetén külső ravatalozás,
– temetőn kívüli ravatal kialakítása (állami szervek, szervezetek, közületek, színházak, stb.). Ez utóbbi díjtételei, egyedi árkalkuláció alapján kerülnek kialakításra.

A ravatalozó terem igénybevételi díja a Fővárosi Közgyűlés 15/2016 (V.11.) Főv. Kgy. rendelete értelmében, a Kegyeleti Közszolgáltatás körébe tartozik. A rendelet értelmében, a kegyeleti közszolgáltatással összefüggő díj minden esetben, a temetés megrendelésekor fizetendő. A kegyeleti közszolgáltatási díjak – ravatali terem díja – a Közgyűlés által meghatározottak, évente egy alkalommal kerülhetnek módosításra (minden év január 1-jétől). A vonatkozó díjtáblázat a megrendelési helyeken kifüggesztésre kerül.

Konkrét kérdés esetén felvilágosítással szolgálnak Temetésfelvételi irodáink munkatársai, vagy munkaidőben hívható Ügyfélszolgálatunk az ingyenes zöldszámon: 06/80-200-611