Elhalálozás esetén követendő tennivalók

Lakáson történő elhalálozás esetén, értesíteni kell a házi (ügyeletes) orvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze. Az elhunyt elszállításáról az orvos intézkedik.

Intézetünk a halálesetek bejelentésére 24 órás, folyamatos üzemben, diszpécserszolgálatot működtet.

A hívásokat az alábbi számokon tudjuk fogadni:
262-8733
261-0737

A megadott számokra folyamatosan érkező háziorvosi hívások alapján, a nap 24 órájában, a bejelentéstől számított lehetőleg 4 órán belül, elszállítjuk a lakáson elhunytakat.
Mivel bejelentéskor az emberi élet egyik legmegrázóbb történésével kerülünk kapcsolatba, nagy felelőséggel kívánunk eljárni minden tudomásunkra jutott ügyben. Ezért a megadott telefonszámok hívásait rögzítjük és egy ideig tároljuk.

Kórházi elhalálozás esetén a Halottvizsgálati Bizonyítványt, a Jegyzőkönyv haláleset bejelentéséről nyomtatványt a kórházi felvételi iroda állítja ki, és adja át a hozzátartozó részére.
Munkahelyen, közterületen, közúti járművön, ha elhalálozást észlel jelentse a rendőri szerveknek.

Ezen elhunytak elszállítására, a BRFK Életvédelmi csoportjának rendelkezésére, napi 24 órás rendőrségi halottszállítási csoportot tartunk készenlétben.

Ha magyar állampolgár halálozik el külföldön, vagy külföldi állampolgár halálozik el Magyarországon a szállításról és temetésről a nemzetközi ügyintéző gondoskodik.

Felvilágosítással kapcsolatban forduljon temetés-felvételi irodáink munkatársaihoz, vagy munkaidőben hívja Ügyfélszolgálatunkat az ingyenes zöld számon.

INGYENES ZÖLD SZÁM (munkaidőben): 06/80-200-611.
E-mailban is állunk ügyfeleink rendelkezésére, a következő címen: info@btirt.hu