Búcsúztatás

A megrendelő kívánsága szerint az elhunyt temetésének szertartása lehet polgári vagy egyházi búcsúztatás.

Polgári búcsúztatáson azt a szolgáltatást értjük, amikor hivatásos búcsúztató – a családdal történő egyeztetést követően – a temetésen elbúcsúztatja az elhunytat. Valamennyi búcsúztatónk nagy tapasztalattal, hozzáértéssel rendelkező szakember, akik munkájukkal a búcsúzás perceiben nyújtanak segítséget a gyászoló családnak. A polgári szertartás megrendelhető bármelyik temetés-felvételi irodánkban.


Polgári Búcsúztatók

Takács-Vincze Kinga

Takács-Vincze Kinga

A polgári búcsúztató, vagy más néven hivatásos vigasztaló megtisztelő feladatot alázattal, tisztességgel és a család megelégedésére végzem már több mint 15 éve. A családok visszajelzése alapján elmondhatom, hogy búcsúztatásaim mentesek a pátosztól, emberközeli, szeretet teljes, meleg hangúak, megnyugvással töltik el a gyászolókat. Korábban illetve ezzel a tevékenységemmel párhuzamosan a médiában, annak különböző területein dolgoztam, jelenleg az oktatás területén is dolgozom.

Együttérzéssel és szeretettel segítem a családokat életük nehéz időszakában, a temetésig tartó időszakban és búcsúzás napján egyaránt.

Szilárd József

Szilárd József

Főiskolai Adjunktus

Több diplomával rendelkezem, tanított tantárgyaim:

Pedagógia, Pszichológia, Pedagógia történet, Szociálpedagógia, Konfliktuskezelés pedagógiája, Kommunikációs ismeretek, Retorika, Pozitív gondolkodás, Kegyeleti szertartások 1999-től foglakozom polgári búcsúztatással. Évi 300-350 temetésen mondok beszédet. Nagyon fontosnak tartom, hogy a végtisztesség mindenkinek emberhez méltó módon jár.

Alapvető célom: a gyász feldolgozásához oly módon járuljak hozzá, hogy az minél kisebb sérüléssel járjon, illetve, hogy a gyászolók lelki békéje mi hamarabb helyreálljon.

Polgári-Énekes Búcsúztatók

Szabó Kinga

Szabó Kinga

Szabó Kinga Kiara polgári búcsúztató és énekes előadó vagyok.
15 éve hivatásomnak tekintem a családok segítését ebben a fájdalmas, szeretett családtagját elengedő időszakban.
Tanítónőként, ének-zene szakon diplomáztam, majd pedagógusi életem után kerültem erre a területre.
Az évek folyamán összegyűjtöttem költőink gyönyörű gondolatait, verseit és klasszikus zeneszerzők ide illő műveit.
Ezzel is segítve a tiszteletteljes búcsúzást, a méltó emlékezést.

Mackó Mónika

Mackó Mónika (1971) előadóművész, okleveles polgári búcsúztató, temetkezési asszisztens
Közel 10 esztendeje polgári búcsúztatóként segítem a családokat. Mégis, talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy az elmúlt évek során több száz család fogadott bizalmába és osztotta meg velem gyászát, valamint elhunyt szeretteik élettörténetét. Hiszem azt, hogy mindenkit megillet a személyre szabott végső búcsú, hiszen minden emberi halandó; egyszeri és megismételhetetlen. Fontos számomra, hogy a családdal előzetesen egyeztetett szempontok szerint összeállított, temetésen elhangzó búcsú beszéd illeszkedjen az elhunyt személyiségéhez és a család számára megkönnyítse az elválást.