Búcsúztatás

A megrendelő kívánsága szerint az elhunyt temetésének szertartása lehet polgári vagy egyházi búcsúztatás.

Polgári búcsúztatáson azt a szolgáltatást értjük, amikor hivatásos búcsúztató – a családdal történő egyeztetést követően – a temetésen elbúcsúztatja az elhunytat. Valamennyi búcsúztatónk nagy tapasztalattal, hozzáértéssel rendelkező szakember, akik munkájukkal a búcsúzás perceiben nyújtanak segítséget a gyászoló családnak. A polgári szertartás megrendelhető bármelyik temetés-felvételi irodánkban.


Polgári Búcsúztatók

Takács-Vincze Kinga

Takács-Vincze Kinga

A polgári búcsúztató, vagy más néven hivatásos vigasztaló megtisztelő feladatot alázattal, tisztességgel és a család megelégedésére végzem már több mint 15 éve. A családok visszajelzése alapján elmondhatom, hogy búcsúztatásaim mentesek a pátosztól, emberközeli, szeretet teljes, meleg hangúak, megnyugvással töltik el a gyászolókat. Korábban illetve ezzel a tevékenységemmel párhuzamosan a médiában, annak különböző területein dolgoztam, jelenleg az oktatás területén is dolgozom.

Együttérzéssel és szeretettel segítem a családokat életük nehéz időszakában, a temetésig tartó időszakban és búcsúzás napján egyaránt.

Szilárd József

Szilárd József

Főiskolai Adjunktus

Több diplomával rendelkezem, tanított tantárgyaim:

Pedagógia, Pszichológia, Pedagógia történet, Szociálpedagógia, Konfliktuskezelés pedagógiája, Kommunikációs ismeretek, Retorika, Pozitív gondolkodás, Kegyeleti szertartások 1999-től foglakozom polgári búcsúztatással. Évi 300-350 temetésen mondok beszédet. Nagyon fontosnak tartom, hogy a végtisztesség mindenkinek emberhez méltó módon jár.

Alapvető célom: a gyász feldolgozásához oly módon járuljak hozzá, hogy az minél kisebb sérüléssel járjon, illetve, hogy a gyászolók lelki békéje mi hamarabb helyreálljon.

Polgári-Énekes Búcsúztatók

Szabó Kinga

Szabó Kinga

Szabó Kinga Kiara polgári búcsúztató és énekes előadó vagyok.
15 éve hivatásomnak tekintem a családok segítését ebben a fájdalmas, szeretett családtagját elengedő időszakban.
Tanítónőként, ének-zene szakon diplomáztam, majd pedagógusi életem után kerültem erre a területre.
Az évek folyamán összegyűjtöttem költőink gyönyörű gondolatait, verseit és klasszikus zeneszerzők ide illő műveit.
Ezzel is segítve a tiszteletteljes búcsúzást, a méltó emlékezést.

Mackó Mónika

Mackó Mónika (1971) előadóművész, okleveles polgári búcsúztató, temetkezési asszisztens
Közel 10 esztendeje polgári búcsúztatóként segítem a családokat. Mégis, talán arra vagyok a legbüszkébb, hogy az elmúlt évek során több száz család fogadott bizalmába és osztotta meg velem gyászát, valamint elhunyt szeretteik élettörténetét. Hiszem azt, hogy mindenkit megillet a személyre szabott végső búcsú, hiszen minden emberi halandó; egyszeri és megismételhetetlen. Fontos számomra, hogy a családdal előzetesen egyeztetett szempontok szerint összeállított, temetésen elhangzó búcsú beszéd illeszkedjen az elhunyt személyiségéhez és a család számára megkönnyítse az elválást.

Csáky László

1995 óta vagyok a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. polgári búcsúztatója. Több ezer, a családok legteljesebb megelégedésére teljesített búcsúztatás van a hátam mögött. Az előzetes egyeztetéseken a családok igényei szerint járok el. Az alkalomhoz illő verseket ajánlom és kérésére el is mondom a felkészülés során. Bármilyen egyéni, különleges igényeknek is kész vagyok eleget tenni.

Kotolák Beáta

Kotolák Beáta vagyok.  2000. óta foglalkozom polgári búcsúzatással.

Pályafutásom, valamint a saját tapasztalataim alapján a halál a szeretett személy elvesztése, a gyász váltja ki a legmélyebb emberi érzéseket.

A legfőbb célom a segítségnyújtás a gyászoló családoknak ahhoz, hogy a végtisztesség méltóságát megőrizve, elbúcsúzhassanak hozzátartozójuktól. Nem könnyű, de ugyan akkor nagyon szép és lélekemelő feladat, amit naponta végzek. Az általam megírt búcsúzató beszéd, – előzetes egyezetés alapján, mindig személyes hangvitelű.

Hiteles, tiszta emberi szavakkal megszólaltatva a család érzéseit, emlékeit a „lélek hangjait”; a megfelelően kiválasztott versekkel és idézetekkel emelve a beszéd meghittségét, színvonalát.

Köszönöm a bizalmát!

Korsós László

Korsós László vagyok, 1979-ben születtem Budapesten. Újságíróként végeztem, 2008 óta foglalkozom polgári búcsúztatással.

Munkám során célom mindig az volt, hogy a hozzám forduló családok, méltóképpen tudjanak búcsút venni hozzátartozójuktól.

Az elmúlás hiába életünk része, hiába tudjuk, hogy elkerülhetetlen, hiába készülünk rá tudásunk és hitünk szerint a legjobban, a szeretett személy elvesztését követő mély fájdalomra nem tudunk felkészülni. Ilyenkor úgy érezzük, hogy a világnak is meg kellene állnia, hiszen Ő már nincsen közöttünk.

A szertartás a család és a barátok végső búcsúja. Fontos, hogy egyetlen oda nem illő szó se hangozzék el, minden mondatnak és gondolatnak hitelesnek kell lennie, és annak is kell maradnia. A búcsúnak nem nyomasztónak, hanem lelki békét, megnyugvást nyújtó emlékké kell válnia, ezzel is segítve a gyász feldolgozását.

A búcsúztatónak meg kell teremtenie azt a pillanatot, mikor a világ elcsendesül és minden Róla, a távozóról szól.

Én mindig erre törekszem…!

Nagy Klára

Nagy Klára vagyok.

  1. óta foglakozom polgári búcsúztatással, ezzel a nehéz, ám fontos és szép feladattal.

Arra törekszem, hogy a mai kor igényeihez alakítva – versekkel, idézetekkel, szép, emberi gondolatokkal – pátosz nélkül – segítsem a gyászolókat fájdalmuk kifejezésében; egyúttal kapaszkodót is nyújtva a gyász feldolgozásához.

Az eltelt évek alatt számos család búcsúzott hozzátartozójától az én közreműködésemmel.

„Az utolsó szavak melege a semmibe is elkísér…”

Gombás Ferenc

Gombás Ferenc vagyok, harsonás.

Közel 20 éve dolgozom a BTI Zrt. alvállalkozójaként.

Gyászszertartások lezárásaként, az “Il Silencio” című darabot játszom harsonán, remélve, hogy  segíthetek a hozzátartozóknak szeretteiktől méltó búcsút venni.