DolgozóinkHusztiné Straub Eszter

Az élet a dolgok harmonikus működése. A halál az, amikor összetörik ez a harmónia.
Munkám során igyekszem a legmagasabb szakmai színvonalon, az igényeket pontosan felmérve kiszolgálni a hozzátartozókat. Ez pedig nem mehet másképp, csak úgy, ha részese vagyok a fájdalmuknak és ebben az útvesztőben elvezetem őket.

Szandai István

Családias környezetben a Cinkotai temető sírásó csapatát vezetem és már több évtizede dolgozom a szakmában. Sok megrázó pillanattal szembesültem a munkám folyamán. Mindezeket feledteti az a rengeteg család, akik visszajönnek a temetést követően, hogy megköszönjék a kegyelet teljes szertartást és az empatikus hozzáállásunkat. Ez mindennél többet jelent a számunkra és naponta újabb erőt ad feladataink ellátásához. Bízom benne, hogy még hosszú éveken át a „fájdalom” enyhítésének szolgálatában állhatok és tudásom legjavából merítve, majd pedig ezt a tudást átadva a jövő nemzedékének felnevelésében is részt vállalhatok.

Biczóné Varga Violetta

A temetés nemcsak egy esemény, hanem egy szertartás, mely segít a gyász folyamatában és elviselni az elviselhetetlent.

A fenti elvet vallom abban a temetőben, mely méretét tekintve nem túl nagy, inkább egy ékszerdobozhoz hasonlíthatnám, melynek ismerem minden szegletét és zugát.

Kelemákné Csősz Andrea

Szeretek itt dolgozni és hogy miért, mert folyamatosan változó világunkban – itt a temetőben például Kispesten is – van valami állandóság és megszakíthatatlan nyugalom, ami körbefon.

Sokat tanultam az elmúlt években emberekről, életekről, halálról, de a legfontosabbat is, mégpedig azt, hogy az idő a legértékesebb kincs és erre csak akkor jövünk rá, amikor már nincsenek mellettünk szeretteink. Meg kell tanulnunk élni és segíteni másokon és ráébredni arra, hogy sokszor elég néhány jó szó a másik felé.

Remélem, hogy kitartó munkámmal és a fenti szellemiséggel hozzájárulhatok a mindennapok fájdalmának enyhítésében.

Strobel Márta

Már több évtizede dolgozom a cégnél és a Csepeli temetőben egy igazán összeszokott csapatnak a vezetője lehetek. Sokan kérdezik, hogy hogyan tudok megbirkózni a naponta tapasztalt gyásszal. Csakis úgy, hogy teljes odaadással és hivatásként tekintek a munkámra. Egy igaz szívből jövő köszönet teljes lényemet feltölti.

Márai Sándor szavaival lehetne leginkább kifejezni az elmúlás fogalmát:

„A halál a föltétlen bizonyosság. Addig a félelmes, göröngyös buktatóút, az élet. És közben néha a megnyugvás, hogy mindebben rend van.”