Sírhely újraváltás

A BKM Nonprofit Zrt. BTI Temetkezési Divízió tulajdonában, illetve kezelésében lévő temetőkben található, 2022/2023. évi lejárati idővel rendelkező temetkezési helyek – ide értve a (jellemzően 1997/1998-ben betemetett, illetve újraváltott) hagyományos sírokat, sírboltokat, valamint a (jellemzően 2012/2013-ben betemetett, illetve újraváltott) urnafülkéket, urnasírokat, urnakriptákat – újraváltására.

Tekintettel arra, hogy a felhívási címben jelölt temetkezési helyek használati ideje lejárt, azokat – az érvényben lévő rendelkezésekben biztosított jogkörünknél fogva – újraváltásra meghirdetjük.

Felkérjük Tisztelt Ügyfeleinket, hogy akik a fenti temetkezési helyekkel kapcsolatosan intézkedni kívánnak, fáradjanak be az illetékes temetőirodába az érvényességi idő utolsó napjáig.

A 2022-ben lejárt sírhelyek listája (közzétéve: 2023.03.06.)

2021 előtt lejárt sírhelyek listája (közzétéve: 2023.04.21.)

Fontos információ!

A koporsós sírhelyek lejárati ideje – eltérő megállapodás hiányában – az utolsó koporsós temetéstől számított 25 év, vagy az újraváltási számlán megjelölt dátum. A sírokba történő urna, illetve exhuma maradványok behelyezése a lejárati időt nem hosszabbítja meg!

Az urnafülkék, urnasírok, urnakripták esetén – eltérő megállapodás hiányában – az első megváltástól számít a 10 éves használati idő.

Kérjük a Tisztelt Hozzátartozókat, hogy lehetőségeikhez mérten próbálják meg a határidőn belül felkeresni irodáinkat, mert a lejárat után – a fennálló rendelkezések értelmében – az újra nem váltott temetkezési helyeket a megszűnéstől számított egy év elteltével kiüríthetjük és értékesíthetjük. Az újraértékesíthető temetési helyekről további információt a temető irodákban kaphatnak.

Az újraváltás megtagadható, ha a temető tulajdonosa bizonyítja, hogy a területet átalakítja, vagy más célra kívánja felhasználni, illetve megtagadható, ha a temetési hely vagy síremlék nem felel meg a szabályzat előírásainak.


A 145/1999. (X.1.) Korm. rendelet módosítása értelmében 2013. november 1-től lehetőség van rövidebb idejű újraváltásra az alábbiak szerint

Megváltás Újraváltás
Koporsós sírhely 25 év minimum 10 év
Urnafülke, urnasírhely 10 év minimum 5 év
Urnasírbolt 20 év minimum 10 év

 

A sírhelyek lejárati évében a sírhely felett rendelkező postai úton értesítést kap, valamint ősztől az adott sírjelekre figyelmeztető jelölés kerülhet.

Személyes adatai változásáról, (név, cím) kérjük értesítse Társaságunkat a szolgaltatas@btirt.hu címen, vagy fáradjon be bármely temető irodánkba!

 

Bővebb információ:

Temetőirodák 

+36 1 700 7000


Sírhelyek újraváltása részletfizetéssel


A BKM Nonprofit Zrt. célkitűzése, hogy folyamatos fejlesztésekkel könnyítse az ügyintézés menetét a lakosság részére.
Kérjük közreműködését az alábbi felmérés kapcsán, hogy megfelelően bővíthessük szolgáltatási területeinket.

Kérdőív kitöltése