Teendők

Mi a teendő haláleset bekövetkeztekor?

KATTINTSON IDE , vagy olvasson tovább.

 

Lakáson történő elhalálozás esetén

Értesíteni kell a házi (ügyeletes) orvost, hogy a halottvizsgálatot elvégezze. Az elhunyt elszállításáról az orvos intézkedik. Intézetünk a halálesetek bejelentésére 24 órás, folyamatos üzemben, diszpécserszolgálatot működtet.

A hívásokat az alábbi számokon tudjuk fogadni:
06 1 262-8733; 06 1 261-0737

A megadott számokra folyamatosan érkező háziorvosi hívások alapján, a nap 24 órájában, a bejelentéstől számított lehetőleg 4 órán belül, elszállítjuk a lakáson elhunytakat. Mivel bejelentéskor az emberi élet egyik legmegrázóbb történésével kerülünk kapcsolatba, nagy felelősséggel kívánunk eljárni minden tudomásunkra jutott ügyben. Ezért a megadott telefonszámok hívásait rögzítjük és egy ideig tároljuk.

 

Kórházi elhalálozás esetén

A Halottvizsgálati Bizonyítványt, a kórház állítja ki, és adja át a hozzátartozó vagy a megbízott temetkezési szolgáltató  részére.

Munkahelyen, közterületen, közúti járművön, ha elhalálozást észlel jelentse a rendőri szerveknek. Ezen elhunytak elszállítására, a BRFK Életvédelmi csoportjának rendelkezésére, napi 24 órás rendőrségi halottszállítási csoportot tartunk készenlétben.

Ha magyar állampolgár halálozik el külföldön, vagy külföldi állampolgár halálozik el Magyarországon a szállítási és temetési ügyintézést a nemzetközi ügyintézőnk végzi a Központi felvételi irodánkban.

Felvilágosítással kapcsolatban forduljon temetés-felvételi irodáink munkatársaihoz, vagy munkaidőben hívja Ügyfélszolgálatunkat az ingyenes zöld számon.

 

Megrendelés

Okmányok

Jogszabályok

 

Ügyfélszolgálat (nyitvatartási időben): +36 1 700 7000
E-mailben is állunk ügyfeleink rendelkezésére, a következő címen: info@btirt.hu