Csömöri Sírkert

A sírkert minden igényt kielégítő felvételi irodával és bemutatóteremmel rendelkezik, ahol a hozzátartozók kulturált, nyugodt körülmények között választhatják ki és rendelhetik meg a számukra legmegfelelőbb szolgáltatásokat. A temetési szertartás lebonyolítását követően (a hamvasztás teljes időtartama alatt) az épület kávézójában várakozhatnak, amely 20 fő befogadására alkalmas. Ugyanitt nyílik lehetőség a halotti tor megtartására is.

  • address: 2141 Csömör, Főnix u. 1.
  • Cemetery office: +36 28 585 122, +36 28 585 123
  • Temetés felvételi iroda: +36 28 585 121
  • Intendáns: Jávor Ervin
  • E-mail: hamvaszto@btirt.hu
  • approachable: Örs vezér terétől, Gödöllői hévvel a Kistarcsa kórház megállóig. Ezt követően gyalog az Auchan bevásárló központ bal oldala mellett elhaladni a Főnix utcáig. 92-es busszal az Auchan bevásárló központig, onnan gyalog az áruház bal oldala mellett elhaladni a Főnix utcáig.

Ügyintézés

megjelölt időpontokban nyílik lehetősége a különböző temetkezési szolgáltatások megrendelésére (hagyományos koporsós és urnás temetés, kegyeleti kellékek és virágkötészeti munkák), valamint a temető irodán a sírgondozás, újraváltás, hamvak szórása az Újköztemetőben és az Óbudai temetőben, sírhelyváltás és sírhelyhosszabbítás ill. sírgondozási munkák, kegyeleti kellékek és virágkötészeti termékek megrendelése egyéni igények alapján.

 

Gépkocsi behajtási rend a temetőlátogatók részére

Gépkocsival a behajtás engedélyezett, a kijelölt parkolókig.

 

Hamvasztási időpont egyeztetés

A Budapesti Temetkezési Intézet biztosítja a lehetőséget, hogy a hozzátartozókkal előre egyezetett időpontban történjen meg az elhunyt hamvasztása. Ezzel lehetősége van a hozzátartozónak otthonában gyújtani egy gyertyát és elbúcsúzni szerettétől, gondolni rá, miközben zajlik a hamvasztás folyamata.

A szolgáltatásról további tudnivalók:

– A lehetőséget a Intézetünk díjmentesen kínálja.

–  Hétfő reggeltől péntek éjszakáig bármilyen időpontot meg lehet jelölni (0-24).

–  Időpont egyeztetési igényét a temetés megrendelésekor jelezni kell a felvételező kolléganőnknek!

–   Amennyiben jelen is szeretne lenni hamvasztáskor és közvetlenül hamvasztás előtt elbúcsúzni szerettétől, kérje ajánlatunkat kollégánktól.

A részletekért, vagy bővebb felvilágosításért kérjük keresse a Csömöri hamvasztót a 06/28-543-665-ös telefonszámon!

 

Csömöri Sírkert története

A Csömöri Sírkert és hamvasztó az ország első magántemetőjeként 2002-ben létesült, az akkor ismert legjobb technológia szerint. A legmodernebb kialakítású technikai megoldások biztosítják a végső szertartás lebonyolítását. A Csömöri Sírkertben található hamvasztóüzem a Sírkert teljes kialakításával egy időben, 2002-ben épült, infrastruktúráját, technológiáját tekintve kifogástalan. Minden igényt kielégítő felvételi iroda és bemutatóterem található az épületen belül, ahol a megrendelők kulturált, nyugodt körülmények között választhatják ki és rendelhetik meg a számukra legmegfelelőbb szolgáltatásokat. A temetési szertartás lebonyolítását követően (a hamvasztás teljes időtartama alatt) az épület kávézójában várakozhatnak, amely hozzávetőlegesen 20 fő befogadására alkalmas. Továbbiakban ugyanitt nyílik lehetőség az újabban megint gyakorinak nevezhető halotti tor megtartására is.

Akik nem kértek ravatalozást, de el szeretnének búcsúzni szerettüktől a hamvasztás előtt, megtehetik a speciálisan erre a célra kialakított búcsúztató szobában.

Mind a négy kemence belecsatlakozik egy utóégető berendezésbe, ahol rövid idő alatt a káros anyagok nagy része elég, ennek következtében a kéményen kiáramló füstgáz káros anyag tartalma minimális. Az értékek megfelelnek az Európai Unió által meghatározott szabályoknak. A Sírkert teljesen körbe kerített, a parkszerű kialakítás különleges örökzöldekkel, elszórt sziklatömbökkel, virágszigetekkel, padokkal feledteti az idelátogatók fájdalmát.

A Csömöri Sírkert és Hamvasztóüzem egy igen korszerű, modern és exkluzív kialakítású komplexum. Ravatalozó bemutatása

A Csömöri Sírkert ravatalozója a legmodernebb a Budapesti Temetkezési Intézet Nonprofit Zrt. által üzemeltett összes ravatalozó közül. Környezetét különlegesen kialakított örökzöldekkel és virágzó egynyári növényekkel egyaránt beültetett park teszi teljessé.

Falainak hozzávetőleg 70 %-a üveg, ami gyönyörű világosságot biztosít, beengedve a nap sugarait. Az Egyedi 6 hangszórós dolby surround hangrendszer és a terem különleges akusztikája biztosítja a gyászzene alkalomhoz illő hangzását. A hozzátartozók kényelméről egyenszínű székek illetve hasonló stílusú és színű kanapé jellegű ülőhelyek gondoskodnak. Télen padlófűtéssel melegíthető a helység.

A megfelelő hangulatú világításról a mennyezet felé fordított falikarok, és a mennyezetről lelógó spotlámpák gondoskodnak.

A ravatalozóban található zöld virágok mellett helyet kaptak kovácsoltvas gyertyatartók is, amelyek tovább emelik a kegyeleti érzést.

Az urnatartó különleges formájú, anyagát tekintve üvegből készült, mégis krómnak tűnő kegyeleti tárgy.

Országos szinten is különlegességnek számít a lift rendszerű süllyesztő szerkezet, amely hamvasztás előtti ravatalozás esetében imitálja az elhunyt földbe temetését. A lesüllyesztést követően egy másik helységbe elektromos motorok segítségével jut el a koporsó, ahol a megrendelő kívánsága szerint az elhunyttal kapcsolatos további teendőket lehet elvégezni.